Wat doet een medewerker sport en recreatie?

Als medewerker sport en recreatie voer je (delen) van sportieve en recreatieve activiteiten uit, je begeleidt gasten/deelnemers en je houdt toezicht. Je gaat graag met mensen om, bent gastvrij en weet je gasten/deelnemers op een plezierige manier te vermaken en te enthousiasmeren.

Je weet van aanpakken en werkt volgens voorschriften en instructies en gemaakte afspraken. Je bent alert op het signaleren van bijzonderheden, met name op het gebied van (sociale en fysieke) veiligheid van gasten/deelnemers.

Waar werkt een medewerker sport en recreatie?

De medewerker sport en recreatie werkt bijvoorbeeld bij een recreatiebedrijf zoals campings, bungalowparken, bij attractieparken, groepsaccommodaties of in sportorganisaties zoals fitnesscentra, indoor- en outdoor centra en sportverenigingen. Je kunt ook werkzaam zijn bij (semi)overheidsorganisaties of gezondheidsondernemingen, zwembaden, wellnesscentra of buitensportondernemingen.

Erkende mbo opleiding:Medewerker Sport en Recreatie 
Leerweg:BBL
Crebo-nummer:25500
Instroommoment:Wekelijks
Studieduur:26-35 weken 
Lesdagen:Donderdag
Aantal lesdagen per week:1 x
Aantal lesuren :208
Aantal BPV uren:650
Prijs:€ 2.600,- btw vrij
Aftrekbaar (Inkomstenbelasting):Ja, mogelijk
Vrijstellingen BPV uren :Ja, mogelijk
Vrijstellingen schoolvakken:Ja, mogelijk

 

De prijs is inclusief: 
- Examens Sport en Recreatie
- Examens MBO modules
- Lesboeken
- Begeleiding
- Les- en sportmaterialen
- Examenlessen
- Administratiekosten
- Stage (BPV) bezoek
- Studie loopbaan begeleiding
- Praktijkovereenkomst leerbedrijf 

 

 

 

De erkende MBO Medewerker Sport en Recreatie opleiding is opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen en heeft het CREBO-nummer 25500 toegewezen gekregen. De opleiding richt specifiek op het vergaren van vakkennis en er wordt op een praktijkgerichte manier lesgegeven. De lessen worden op een interactieve manier verzorgd, waarbij wij altijd maatwerkgericht te werk gaan. 

Tijdens de opleiding volg je op school theorielessen en praktijklessen. Elke week maak je kennis met een nieuwe sport- of recreatie activiteit. Tijdens de opleiding leer je op een actieve manier verschillende sport- en recreatiespellen. Je bent vrij om een sport en/of spelactiviteit in te brengen tijdens de les. 

Naast je theorie en praktijklessen zal je ook stage lopen bij een erkend leerbedrijf. We helpen je graag om in contact te komen met diverse leerbedrijven. 

De opleiding wordt in de praktijk geëxamineerd en bestaat uit 12 praktijkexamens. Doordat je middels de praktijkexamens wordt geëxamineerd heb je geen theorie-examens. Wanneer je slaagt, dan ontvang jij je erkende MBO medewerker Sport en Recreatie diploma. Met dit diploma kan je doorstromen naar een MBO niveau 3/4 opleiding.

ExamenonderdelenExameninstituutOpmerking
Praktijkexamen 1 t/m 12 KUVA OpleidingenPraktijk
   
Nederlands 2FKUVA OpleidingenTheorie
Loopbaan en BurgerschapKUVA OpleidingenInleverwerk
Rekenen 2FKUVA OpleidingenNiet kwalificerend
Keuzevakken (2)KUVA OpleidingenNiet kwalificerend
 

 

 

© 2014 - 2022 KUVA Beroepsopleidingen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel