Je verleent zorg en ondersteuning aan cliënten/zorgvragers en begeleidt hen bij wonen en welzijn. Met jouw algemene opleiding kun je in allerlei beroepspraktijken en omgevingen aan de slag. Bijvoorbeeld in een verpleeg- of verzorgingshuis, een instelling voor psychiatrie of verslavingszorg, een woonvorm voor gehandicapten, of in een buurthuis. Je kunt ook aan de slag in een peuterspeelzaal, in een al dan niet vervangende woon- en leefsituaties, in opvangcentra voor daklozen of in de thuissituatie van cliënten met een gezondheidsprobleem of beperking.

Je kunt werken voor allerlei typen cliënten van alle leeftijden: ouderen, cliënten met een ziekte, cliënten met psychiatrische problemen, een verslaving of met een handicap, volwassenen, kinderen en jeugdigen met potentiële of feitelijke gezondheid- of bestaansproblemen. Ook werk je vaak samen met de mantelzorgers. Dat zijn de naasten van de cliënt, zoals ouders en andere verzorgers. Je richt je met name op ondersteuning van de cliënt thuis of in een andere woonomgeving, maar je kunt ook bij of voor een groep cliënten werken.

Je zorgt voor het welbevinden van de cliënt op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Je stelt zelfstandig een werkplanning op van jouw werkzaamheden op basis van een al vastgesteld zorg- of begeleidingsplan. Je biedt ondersteuning bij wonen en huishouden. Dat wil zeggen dat je opruimt en schoonmaakt en zorgt voor een prettige leefomgeving. Je helpt de cliënt(en) bij dagelijkse bezigheden als eten en drinken en verplaatsen. Tijdens die werkzaamheden houd je rekening met wat een cliënten zelf willen en kunnen doen. Je werkt vanuit de gedachte dat de cliënten zelf de regie voeren over hun eigen leven. Daarnaast help je mensen bij hun persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden etc. Je biedt ook ondersteuning bij emotionele problemen. Dat gebeurt vaak tijdens je werkzaamheden, maar soms neem je daar apart even tijd voor. Je helpt collega’s bij het organiseren van activiteiten gericht op spel/recreatie, educatie en werk.

Erkende mbo opleiding:Helpende Zorg en Welzijn 
Leerweg:BOL
Crebo-nummer:25498
Instroommoment:Wekelijks
Studieduur:1 jaar
Lesdagen:Donderdag en vrijdag
Aantal lesdagen per week:2 x
Aantal lesuren :704
Aantal BPV uren:544
Prijs:€ 4.200,- btw vrij
Studiefianciering :Ja
OV jaarkaart (Gratis Reizen):Ja
Termijnbetaling (lage termijnbetaling):Ja, € 200,- per maand
Vrijstellingen BPV uren :Ja, mogelijk
Vrijstellingen schoolvakken:Ja, mogelijk

 

De prijs is inclusief: 
- Examens Helpende Zorg en Welzijn
- Examens MBO modules
- Lesboeken
- Begeleiding
- Les- en hulpmaterialen
- Examenlessen
- Administratiekosten
- Stage (BPV) bezoek
- Studie loopbaan begeleiding
- Praktijkovereenkomst leerbedrijf 

 

 

 

 

De erkende MBO Helpende Zorg en Welzijn (HZW) opleiding is opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen en heeft het CREBO-nummer 25498 toegewezen gekregen. De opleiding richt specifiek op het vergaren van vakkennis en er wordt op een praktijkgerichte manier lesgegeven. De lessen worden op een interactieve manier verzorgd, waarbij wij altijd maatwerkgericht te werk gaan. 

Tijdens de opleiding volg je op school theorielessen. Elke week maak je kennis met een nieuw onderdeel. Tijdens de opleiding leer je op een actieve manier verschillende onderdelen van de opleiding HZW. Naast je theorielessen zal je ook stage lopen bij een erkend leerbedrijf. We helpen je graag om in contact te komen met diverse leerbedrijven. 

De opleiding wordt in de praktijk geexamineerd en bestaat uit 12 praktijkexamens. Doordat je middels de praktijkexamens wordt geëxamineerd heb je geen theorie-examens. Wanneer je slaagt, dan ontvang jij je erkend MBO Helpende Zorg en Welzijn diploma. Met dit diploma kan je doorstromen naar een MBO niveau 3/4 opleiding.

 

ExamenonderdelenExameninstituutOpmerking
Praktijkexamen 1 t/m 12 KUVA OpleidingenPraktijk
   
Nederlands 2FKUVA OpleidingenTheorie
Loopbaan en BurgerschapKUVA OpleidingenInleverwerk
Rekenen 2FKUVA OpleidingenNiet kwalificerend
Keuzevakken (2)KUVA OpleidingenNiet kwalificerend

 

 

© 2014 - 2019 KUVA Beroepsopleidingen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel