De verzorgende-IG in de verplegingshuizen, verzorgingshuizen of thuiszorg biedt zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. De werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging bieden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. De zorg wordt uitgevoerd in een vertrouwelijke sfeer en er wordt een relatie opgebouwd met de zorgvrager en de naastbetrokken. De verzorging is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen zelf uitvoeren. De verzorgende-IG in de VVT stimuleert de zelf- en samen redzaamheid en heeft een vraag-gestuurde houding. De verzorgende-IG sluit haar of zijn zorgverlening zoveel mogelijk aan op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. De verzorgende-IG zet zich in om de zorgvrager met beperkte communicatiemogelijkheden zijn wensen kenbaar te laten maken.

Erkende mbo opleiding:Verzorgende IG 3
Leerweg:BBL
Crebo-nummer:25491
Instroommoment:Wekelijks
Studieduur:35 - 44 weken 
Lesdagen:Donderdag
Aantal lesdagen per week:1 x
Aantal lesuren :208
Aantal BPV uren:650
Prijs:€ 2.600,- btw vrij
Voorwaarde:Diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2 of een gelijksteld diploma
Aftrekbaar (Inkomstenbelasting):Ja, mogelijk
Vrijstellingen BPV uren :Ja, mogelijk
Vrijstellingen schoolvakken:Ja, mogelijk

 

De prijs is inclusief: 
- Examens Verzorgende IG
- Examens MBO modules
- Lesboeken
- Begeleiding
- Les- en hulpmaterialen
- Examenlessen
- Administratiekosten
- Stage (BPV) bezoek
- Studie loopbaan begeleiding
- Praktijkovereenkomst leerbedrijf 

 

 

 

De erkende MBO Verzorgende IG (VIG) opleiding is opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen en heeft het CREBO-nummer 25491 toegewezen gekregen. De opleiding richt specifiek op het vergaren van vakkennis en er wordt op een praktijkgerichte manier lesgegeven. De lessen worden op een interactieve manier verzorgd, waarbij wij altijd maatwerkgericht te werk gaan. 

Tijdens de opleiding volg je op school theorielessen. Elke week maak je kennis met een nieuw onderdeel. Tijdens de opleiding leer je op een actieve manier verschillende onderdelen van de opleiding VIG. Naast je theorielessen zal je ook stage lopen bij een erkend leerbedrijf. We helpen je graag om in contact te komen met diverse leerbedrijven. 

De opleiding wordt in de praktijk geëxamineerd en bestaat uit 18 praktijkexamens. Doordat je middels de praktijkexamens wordt geëxamineerd heb je geen theorie-examens. Wanneer je slaagt, dan ontvang jij je erkend MBO Verzorgende IG diploma. Met dit diploma kan je doorstromen naar een MBO niveau 4 opleiding.

ExamenonderdelenExameninstituutOpmerking
Praktijkexamen 1 t/m 18KUVA OpleidingenPraktijk
   
Nederlands 2FKUVA OpleidingenTheorie
Loopbaan en BurgerschapKUVA OpleidingenInleverwerk
Rekenen 2FKUVA OpleidingenNiet kwalificerend
Keuzevakken (2)KUVA OpleidingenNiet kwalificerend

 

© 2014 - 2019 KUVA Beroepsopleidingen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel